Sedimentant patrons guardonada al VAD 2010

Sedimentant Patrons ha sigut guardonada amb el Premi Fundació Fita al VAD, Festival internacional de vídeo i arts digitals que enguany té lloc del 7 al 16 d’octubre a la Casa de Cultura i el Centre Cultural La Mercè de Girona.

El premi s’ha lliurat ex aequo amb l’obra There is No Place Like Home del col.lectiu amb el mateix nom.

Sedimentant patrons parteix del work in progress “Patrons I: Glowing Gathering”.Es tracta d’un projecte inspirat en models d’organització humana. Realça la bellesa de la consciència/inconsciència de la societat per sobre de l’individu. A partir d’una imatge aèria nocturna d’una ciutat, s’investiguen els patrons estètics: la terra a les fosques i milers de llums que en la llunyania suggereixen arrels de llum amb històries per explicar. Des del cel, l’ésser humà perd el seu protagonisme i esdevé xarxa social, orgànica i natural.

Una reflexió sobre l’ego de l’individu i l’organització humana, tant a nivell estructural com social.

[vimeo 13870327]

[vimeo 17077466]

Sedimentant patrons és una instal·lació interactiva que detecta la llum i comença a crear imatges quan l’espectador encén una espelma, la s eva llum, i decideix on col·locar-la.

Un projector zenital transforma l’espelma de l’espectador en patrons estètics similars a arrels o a imatges aèries d’una ciutat que neixen progressivament de les seves coordenades.

Tot i que aparentment és a partir de l’individu que es va conformant el món, l’home com a llavor de la qual parteix tot, vist a una escala espai-temps magnificada ens adonem que l’harmonia dels patrons generats supera la visió individualista .

És a petita escala que es planteja una reflexió de l’ésser, del jo, de la col.lectivitat i del lloc que ocupa dins el cosmos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *