BOMBES KODAMA

Instal.lació, performance

2010

Produïda pel Festival Ingràvid 2010.

Una intervenció en l’espai públic hibrid entre manifestació activista, performance artística i reflexió ecològica.

 

Un homenatge a la cultura japonesa, un atac a la ciutat deshumanitzada i una mostra d’adoració cap a la naturalesa.

Els Kodames són divinitats japoneses de forma indefinida i pràcticament  transparents que viuen en els espais naturals sans. Aquesta peça s’inspira en la representació que es fa dels Kodames en la mítica pel·lícula “La princesa Mononoke” (1997) de Hayao Miyazaki.

L’artista fabrica unes boles de textura adherent i gelatinosa amb llavors i terra adobada a l’interior (una espècie de ravioli de la mida d’un puny) per a ser llençades a mode de bomba contra edificis de la ciutat. La humitat de l’interior i l’exposició al sol faran que l’objecte adherit, en poc més de 3 dies comenci a germinar. Aquestes petites bombes llefiscoses es faran servir per realitzar atacs simbòlics als espais desnaturalitzats, tot esperant que floreixin i comencin a transformar l’entorn a poc a poc.

L’obra consta d’una instal.lació amb tres pantalles on es projecten simultàniment: la recepta pas a pas per a realitzar les bombes Kodama de manera casolana, imatges de com intervenir en els espais grisos en un acte rebel contra la creixent deshumanització del espais urbans. La tercera pantalla mostra fragments de la pel.lícula on es poden veure les petites divinitats en les quals s’inspiren les bombes.

Al Festival Ingràvid es van repartir les bombes i es va convidar els espectadors a llançar-les contra aquells espais de la ciutat que creien que necessitaven naturalitzar-se.

[vimeo 15102745]

[vimeo 15256419]

[vimeo 15104612]