SEDIMENTANT PATRONS

Instal.lació interactiva

2010

Sedimentant patrons parteix del work in progress “Patrons I: Glowing Gathering”.Es tracta d’un projecte inspirat en models d’organització humana.

Realça la bellesa de la consciència/inconsciència de la societat per sobre de l’individu. A partir d’una imatge aèria nocturna d’una ciutat, s’investiguen els patrons estètics: la terra a les fosques i milers de llums que en la llunyania suggereixen arrels de llum amb històries per explicar. Des del cel, l’ésser humà perd el seu protagonisme i esdevé xarxa social, orgànica i natural.

Una reflexió sobre l’ego de l’individu i l’organització humana, tant a nivell estructural com social.

[vimeo 13870327]

[vimeo 17077466]

Sedimentant patrons és una instal·lació interactiva que detecta la llum i comença a crear imatges quan l’espectador encén una espelma, la seva llum, i decideix on col·locar-la.

Un projector zenital transforma l’espelma de l’espectador en patrons estètics similars a arrels o a imatges aèries d’una ciutat que neixen progressivament de les seves coordenades.

Tot i que aparentment és a partir de l’individu que es va conformant el món, l’home com a llavor de la qual parteix tot, vist a una escala espai-temps magnificada ens adonem que l’harmonia dels patrons generats supera la visió individualista .

És a petita escala que es planteja una reflexió de l’ésser, del jo, de la col.lectivitat i del lloc que ocupa dins el cosmos.

Sedimentant Patrons ha sigut guardonada amb el Premi Fundació Fita al VAD, Festival internacional de vídeo i arts digitals de l’any 2010.

El premi s’ha lliurat ex aequo amb l’obra There is No Place Like Home del col.lectiu amb el mateix nom.