El projecte euroregional “Pirineus: art i ecologia al segle XXI” ha organitzat unes jornades sobre el tema “Boscos i canvi climàtic”.

Les jornades han consisitit en un seminari científic, una exposició i excursions de descoberta i s’han desenvolupat els dies 17 i 18 de març a Tologes, Bompas, Pi de Conflent i La Massana.

Iniciat el 2009, el projecte Pirineus : art i ecologia al s. XXI té com objectiu divulgar, a través el llenguatge artístic contemporani, els coneixements científics actuals sobre les amenaces que l’escalfament climàtic, provocat per l’activitat humana, comença incidir sobre el paisatge, els ecosistemes i les espècies. Al mateix temps es tracta d’intercanviar sobre el sentit i la funció de l’art, sobre la seva aportació al coneixement de la natura i a la societat del segle XXI.

En el seminari han participat científics i artistes com Martí Boada, Jean-Baptiste Roelens, Roger Prodon, Simon Popy o Vicens Casassas.

Aquestes jornades estan organitzades pel Centre d’Iniciació a l’Ecologia Muntanyenca “les isards” i l’associació Artboressence, amb el suport de l’Euroregió Pyrénées-Méditerranée, el Ministeri de l’ecologia, la Fundació EDF Diversiterre i Reserves Naturals de França, en col·laboració amb la Caza d’oro del Mas d’Azil, el Centre d’Art i Natura de Farrera, l’associació Charles Flahault, el municipi de Toulouges i la Federació de reserves naturals catalanes.

La participació a les jornades són l’inici de la beca que duré a terme enguany al centre “Les Isards” de Py de Conflent.

Un cap de setmana ple de gent i projectes interessants i llocs increïbles com les reserves naturals de Pi de Conflent i del bosc de la Massana.

                                                                                                                                            Martí Boada a La Massana