Blog de Quelic Berga

Gronxa 01 a inund’Art

[vimeo 14113633]

“Gronxa o crítico de arte columpiandose”

fou presentat el passat divendres a la Casa de Cultura de Girona gràcies al suport d’InunD’Art.gronxafra.jpg

Proposo un retorn al goig de gronxar-se… Ho faig amb una excusa, et trobes amb un gronxador de fusta al mig d’una sala d’exposicions. Just davant d’aquest una projecció de la ciutat, un carrer, un grafity, container i una senyal de “perill sortida escolar”. S’escolta un so ambient de carrer amb tràfic.

Si et guanya la temptació i cedeixes a gronxar-te una estona, el gronxador començarà a enviar informació de la posició de la cadireta a un ordinador que modificarà les imatges segons la teva velocitat i ritme, convertint cada un dels elements de la projecció en elements naturals (arbres, heures, gespa…) i paulatinament l’atmosfera sonora tendirà a un so relaxant de naturalesa.

esquema.jpgHas guanyat, has conseguit caure en la temptació de gronxar el teu cos, gaudir de la brisa que provoca i alhora modificar el teu entorn per a convertir-lo en un espai més agradable, menys contaminat…

Només hi ha una forma de perdre, si abandones el gronxador, el temps tornarà a fer créixer la ciutat i l’estrès anirà tornant a la nostra vida quotidiana.

« »