[Catalan]

ORWELL SENSOR

instal.lació

2007

Obra composada per una tele antiga, una càmera oculta, un moble «de la iaia» i un micròfon de peu situat davant del televisor.

L’espectador es troba davant d’una suposada emissió en directe on en la meitat esquerra de la imatge apareix la seva pròpia imatge en directe i a l’altre meitat ens trobem amb un dels polítics de l’actualitat. El polític en lloc de fer el seu discurs, està en estat d’espera, escoltant al possible espectador. Un cairon televisiu ens va recordant que estem en directe i en connexió satèl·lit. Si l’espectador, temptat per l’ideal situació de democràcia directe, intenta fer alguna declaració la imatge queda coberta de milers d’anuncis que bloquegen el possible diàleg. Pocs segons després tornem a l’aparent debat amb les principals autoritats que serà permanentment censurat.

Aquesta peça reflexiona sobre l’aparent llibertat que es considera pròpia de la tan elogiada societat progressista i democràtica, tot fent un modest homenatge a George Orwell.

[/Catalan]

[vimeo 14113521]

[English]

Presented at plaça George Orwell, April, 23rd 2007.

An old TV set on top of an old chestboard and a microphone. The public are invited to see their own image on a program called “The People’s voice”, but when the passer-by begins to speak the monitor blurrs the image. A Homage to George Orwell in his Barcelona square on the expectations of the freedom of the media.

[/English]