Frontiers in Retreat ha estat un programa europeu on 8 espais de creació de 7 estats han acollit 25 artistes que han interactuat a partir dels conflictes ecològics globals o els de cada localitat de la xarxa, i han reflexionat en clau de sostenibilitat ambiental sobre les formes de vida al nostre món d’avui.

El Centre d’Art i Natura de Farrera, residència de treball per a artistes i investigadors de l’Alt Pirineu, presentarà dos productes culturals fruit del programa europeu Frontiers in Retreat, on ha participat els darrers cinc anys. D’una banda hi ha el llibre resultat de la Incubadora de Farrera (octubre de 2015) amb el títol La crisi ecològica i el llenguatge artístic. Mirada local (des de l’Alt Pirineu català) a un problema global, on es recullen les principals reflexions de les jornades i les conclusions a través d’expressions visuals.

També es presentarà l’exposició on-line Edge Effects. Moviments naturals a la vora de Farrera, on s’expliquen els treballs artístics de 8 dels artistes internacionals que han passat per les instal·lacions del CAN dins del programa europeu: Tuula Närhinen, Tracey Warr, Anna Rubio, Joanès Simon-Perret, Quelic Berga, Kati Gausmann, Jaane Nabb i Maria Teeri.

L’acte comptarà amb la presència del president de l’entitat i dissenyador gràfic, Pere Báscones; l’artista i dissenyador de la web art-ecology.net, Lluís Sabadell; i el coordinador dels projectes, geògraf i director del CAN, Lluís Llobet i l’artista Quelic Berga.

 

Enllaços d’interès

www.art-ecology.net

www.farreracan.cat