Interface politics: 1st International Conference

facebook_event_281645412167530

Els propers 27, 28 i 29 d’abril tindrà lloc a Barcelona el primer congrés dedicat a les polítiques de la interfície. El dia 27 hi participo amb Code as a medium to reflect, act and emancipate: Case study of audiovisual tools that question standardised editing interfaces i Deconstrucción  Poética del interfaz.

El Congrés Polítiques de la interfície pretén reflexionar sobre el paper i la incidència de les interfícies en l’univers de les eines del sistema productiu contemporani. De quina manera es configuren i es produeixen els imaginaris creatius, polítics, laborals, econòmics i culturals en el marc d’un sistema universalitzat d’interfícies, que promet ésser natural, transparent, simple i accessible? Quines respostes i quines accions es poden articular des d’unes pràctiques del disseny que volen qüestionar les utopies derivades d’una comunicació cada cop més subjecta a l’imperi del control? Com es poden configurar aliances entre el disseny, el món del pensament i l’acció crítica amb uns relats industrials i institucionals vinculats a les teologies tecnològiques?

Aquesta iniciativa es planteja com un fòrum de trobada en què s’apleguen, es debaten i es difonen diverses aproximacions, experiències i pràctiques dels àmbits del disseny, la filosofia política, l’art, l’activisme o els estudis de comunicació, tant des d’unes perspectives en format acadèmic com no-acadèmic.

No us ho perdeu. Tota la informació aquí!