Una peça de Eva Berenguer i Quelic Berga (en procés de desenvolupament)
Exposició a TransArt, biennal de Joves Artistes de Girona, el pròxim 8 de Setembre de 2007

Mur HigiènicProposem una reflexió sobre un dels espais mes importants per l’humanitat; el vàter. Un espai on flueixen moltes emocions, pudor en estat pur, higiene i brutícia… Un espai que junt amb el sexe, la gastronomia i el descans, completen el cercle vital de tothom.

Hem ocupat el vàter del centre cultural la Mercè per tal d’aprofitar un espai d’ús comú i plantejar-ne una visió diferent.

En cada espai (vàter, pica, banyera, porta d’entrada) hem creat propostes per tal de reflexionar entorn el complex món de l’espai intim.
La primera proposta és un túnel de 3 metres de llarg per accedir al lavabo. Es descontextualitza així la funció explicita del lavabo per a iniciar una experiència més estètica. Es tracta d’un túnel higiènic, un espai desinfectat i composat no de rajoles sinó de rotlles de suau paper de báter que ens acompanyen a l’interior de les nostres pròpies emocions.
Simulació del mirall sensibleA l’espai de la pica ens enfrontem a diari davant del mirall… Hem sumat al mirall un dispositiu sensible als moviments de l’espectador que detecten la presencia d’aquest i sumen a l’imatge d’un mateix, icones i textures, dibuixos i animacions que poden tenir a veure amb la visió distorsionada que tenim de nosaltres mateixos.

Croquis

Una simul·lació del mirall interactiu i el seu esquema de funcionament. Utilitzem un mirall d’una sola cara (vidre per l’altre) que ens permet ocultar una pantalla TFT i una webcam. Un ordinador s’encarrega de detectar el perfil i moviment de l’espectador i envia imatges acord amb el que es veu a la webcam. L’imatge resultant és el nostre pròpi reflexe sobreposat a les imatges generades per ordinador.

Amb la col·laboració de Marc Padrosa, Pep Arumi, Lavina Vila, Arianda Alsina