[vimeo 7516835]

[Catalan]

SALT QUÀNTIC

Instal·lació interactiva

2005

És una peça interactiva realitzada amb flash a partir dels retrats de 80 persones fotografiades durant un dia al mercat descobert de Salt (Girona).

Salt actualment és un dels pobles catalans que compta amb un dels  nivells més alts d’immigració entre els seus habitants i en destaquen el col·lectiu marroquí, gambià i llatinoamericà.

L’objectiu d’aquesta interactivitat és mitjançant la potencia de les mirades i la senzillesa i profunditat dels rostres humans que conformen el paisatge cultural de Salt provocar una reflexió sobre la riquesa i diversitat que ens presenten els nous temps, alhora que invita a l’usuari a utilitzar el crit, la veu i el discurs per a modificar les imatges.

En aquesta instal·lació us convidem a navegar mitjançant la veu; a cridar, a cantar, a criticar, a celebrar, a xiuxiuejar… Es tracta de fer soroll per modificar les imatges projectades en l’espai; multiplicitat de rostres de la vila Salt que es sobreposen, es combinen les unes amb les altres, es comparen… Creareu personatges irrepetibles que són un retrat de la població contemporània de Salt .

L’ obra neix amb la idea d’evidenciar la necessitat de diàleg i comunicació per a la integració cultural.

[/Catalan][English]

SALT QUÀNTIC

Interactive installation

2005

The public are invited to shout, whisper, talk to a screen… Their sounds modify the images of a collection of eighty faces photographed in the town of Salt (Spain) that has a racially mixed population. The intervention of the public alters and transforms those faces into new faces, unreal people in a new collection of portraits of the inhabitants of Salt.

The public, thus, participates and leads the process of confronting permanent human diversity. The initial photos were taken in the town open market during the summer of 2005.

[/English]